Babamóka

Ez itt a baba és baba-mama programok, babás foglalkozások, játékok és élmények blogja. Itt ötleteket találsz, hogy hogyan tedd vidámabbá, élvezetesebbé babád/babáid első éveit, milyen változatos programokkal tarkíthatod mindennapjaitokat. Ha érdekel, hogyan és hol lehet tartalmasan eltölteni az időt a babáddal, kisgyermekeddel, tarts velem, osszuk meg tapasztalatainkat, hogy még mozgalmasabban, hasznosabban, színesebben teljenek babás napjaink!

Ajánlj Te is programot!

Ha tudsz egy jó programot, ahol jót mókázhatnak a babák, vagy voltál valamilyen babás foglalkozáson, amit másoknak is ajánlanál, légyszi írd meg nekünk az info@babamoka.com email címre!

Kreatív Blogger Díj

kép címe
Banner k�d:

Klikk a nózimra és csatlakozz a Babamókához!

Friss topikok

  • manianyu: @Molnár Diána: köszi, már annyira javult a helyzet, hogy a "lóg a lába lóga"-t meghallgatja. Nem i... (2011.02.19. 11:08) Ringató
  • Babamóka: @manianyu: Örülök, hogy adhattam egy jó ötletet:) Jó firkálást Nektek! (2011.02.17. 06:24) Mivel rajzoljon a baba?
  • Babamóka: @manianyu: Juj, a Te lányod tehát műti is a csigákat:)) Szerencsére Zoé a csiga boncolásig nem jut... (2011.01.03. 08:45) Csiga-biga móka
  • "Tündérkezek": "Mikor megszülettem, már volt két fogam, szóval boszi vagyok:) " ....nem boszi az, hanem táltos :)... (2010.12.25. 09:15) Kreatív Blogger Díj
  • "Tündérkezek": ..Ide öröm bejönni! :) ...már hosszú ideje nem jártam itt a kicsi TündérKeresztlányom blogjában, é... (2010.12.25. 09:14) Milyen a jó karácsonyi ajándék gyermekünknek?

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

2011.04.29. 15:54 Babamóka

Boldog Anyák Napját minden ANYUKÁNAK!

Mostanában nagy Kedvencünk Zozóval Bartos Erika Bárányfelhők című verses könyve. A Kötet majd minden verse már egy két éves pindúr számára is érthető, hisz az Őket foglalkoztató, érdeklő, nap mint nap körülvevő tárgyakról, élőlényekről, eseményekről szólnak, ráadásul minden vers gazdagon illusztrálva van a Bartos Erikától megszokott figurákkal, alakokkal. Zoé élvezettel mutogatja szépen sorban, amiről éppen olvasunk, kedvence a hernyókról és a kavicsokról szóló versike és a Mindenlátó című, melyet már el is mond az édes kis kiejtésével:)

Van a kötetben egy vers, amit mikor elsőként olvastam, alig tudtam végig olvasni Zoénak, mert a közepe táján fojtogatni kezdett a sírás, a végére pedig már záporoztak a könnyeim. Ezt a verset Bartos Erika valószínűleg nem is a kicsinyeinknek, hanem nekünk, ANYUKÁKNAK szánta, úgyhogy én most ezzel a versikével köszöntelek benneteket Anyák napja alkalmából! Jó pityergést Nektek:)

Bartos Erika: Rózsavirág

 
 
Édesanyám, Édesanyám,
Illatozó rózsa,
Fent virul a domb tetején 
Hosszú évek óta.
 
Egyszer aztán bimbót hozott
Tavaly tavasz táján,
Én vagyok a rózsabimbó
Édesanyám szárán.
 
Hogyha egyszer kis bimbóból
Szép virággá érek,
Kibontom a szirmaim és
Jó anyámra nézek.
 
Amikor majd legszebb leszek,
Megcsodál a világ,
Édesanya gyenge lesz már,
Hervadozó virág.
 
Egy napon majd elbúcsúzunk,
Lehullik a szirma,
Én pedig csak búslakodom,
Harmatcseppet sírva.
 
Hamarosan, szép tavasszal
Boldog leszek újra,
Csöppnyi bimbót találok a 
Levelembe bújva!
 
Nevelgetem, ápolgatom,
Boldog, aki látja,
Kibontja majd bársony szirmát
Következő nyárra!
 
Amikor majd felnő ő is,
Elbúcsúzom tőle,
Lehullatom szirmaimat
Anyámhoz, a földre.

Szólj hozzá!

Címkék: mesekönyv babamóka


A bejegyzés trackback címe:

https://babamoka.blog.hu/api/trackback/id/tr852864840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása