Babamóka

Ez itt a baba és baba-mama programok, babás foglalkozások, játékok és élmények blogja. Itt ötleteket találsz, hogy hogyan tedd vidámabbá, élvezetesebbé babád/babáid első éveit, milyen változatos programokkal tarkíthatod mindennapjaitokat. Ha érdekel, hogyan és hol lehet tartalmasan eltölteni az időt a babáddal, kisgyermekeddel, tarts velem, osszuk meg tapasztalatainkat, hogy még mozgalmasabban, hasznosabban, színesebben teljenek babás napjaink!

Ajánlj Te is programot!

Ha tudsz egy jó programot, ahol jót mókázhatnak a babák, vagy voltál valamilyen babás foglalkozáson, amit másoknak is ajánlanál, légyszi írd meg nekünk az info@babamoka.com email címre!

Kreatív Blogger Díj

kép címe
Banner k�d:

Klikk a nózimra és csatlakozz a Babamókához!

Friss topikok

  • manianyu: @Molnár Diána: köszi, már annyira javult a helyzet, hogy a "lóg a lába lóga"-t meghallgatja. Nem i... (2011.02.19. 11:08) Ringató
  • Babamóka: @manianyu: Örülök, hogy adhattam egy jó ötletet:) Jó firkálást Nektek! (2011.02.17. 06:24) Mivel rajzoljon a baba?
  • Babamóka: @manianyu: Juj, a Te lányod tehát műti is a csigákat:)) Szerencsére Zoé a csiga boncolásig nem jut... (2011.01.03. 08:45) Csiga-biga móka
  • "Tündérkezek": "Mikor megszülettem, már volt két fogam, szóval boszi vagyok:) " ....nem boszi az, hanem táltos :)... (2010.12.25. 09:15) Kreatív Blogger Díj
  • "Tündérkezek": ..Ide öröm bejönni! :) ...már hosszú ideje nem jártam itt a kicsi TündérKeresztlányom blogjában, é... (2010.12.25. 09:14) Milyen a jó karácsonyi ajándék gyermekünknek?

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

2010.11.02. 10:12 Babamóka

Toda - azaz csoda a Kolibri Színházban

Zoé első találkozása a színházzal, egy balatoni szabadtéri bábelőadáson történt. Annyira tetszett neki, hogy már ott megfogadtam, hogy amint visszaérünk Budapestre, beszerzem Neki (pontosabban nekünk, mert én is imádom a gyermek darabokat:)) az első színház bérletét, hiszen évközben már nagyon nehéz jegyet szerezni a csecsemő színház előadásaira.
A Kolibri színház nyílt napján meg is váltottuk a bérletet.
Idén három előadást kínál a színház három év alatti babák számára, melyből a Todát ajánlják első megtekintésre, hiszen ez a darab a leges legkisebbeknek készült.
A Todát a Kolibri Fészekben játszák, mely egy nagyon családias, barátságos pici színház, egy meleg kis szoba, tele puha párnákkal, a padlón végig szőnyeggel borítva, tökéletesen az idejáró apró közönség igényeihez alakítva! Még a mellékhelyiséget is fa korlát választja el a nézőtértől, hogy a manók ne tudjanak elmászkálni a műsor alatt. A családok választhatnak, hogy a színpad előtti párnákon ülve, vagy klasszikus módon székeken ülve szeretnék nézni az előadást. Persze a picikkel, akik még sokat mászkálnak egyszerűbb a földön ülni, így a színpaddal szinte egybe olvadó nézőtér hamar megtelt picúrkákkal és szüleikkel.baba_mama_program baba_program baba_színház bábszínház családi_program gyermekház gyermek_színház színház baba_foglalkozás
A Todát négy remek bábszínész adja elő sok-sok nagy és puha szivacs forma segítségével. A szivacsok, a klasszikus fa építőkockákat idézik. A darab közben ezekből az építőkockákból épít a négy színész különböző a picik által is ismert formákat, majd pillanatok alatt alakulnak át a formák valami mássá, így lesz a házikóból baba, vagy a csigából pillangó és így tovább,  az építő kockák folyamatos mozgásban vannak, összeolvadnak majd szétválnak, a színpadon tehát minden pillanatban történik valami toda:)
A darab alatt a színészek végig klasszikus gyermek dalokat énekelnek, a szivacs építő kockák által formázott alakok pedig mindig a dalokban szereplő állatokat, tárgyakat illusztrálják a piciknek.
Ez a látványos produkció még a leg izgő-mozgóbb törpéket is lekötötte, elvarázsolta, az első negyed órában senki sem volt, aki ne mozdulatlanul ült volna az ámulattól tátva maradt szájjal.
Mire a kicsik fészkelődni kezdenének már vége is a darabnak és kezdődik a közös játék, amikor a színészek bevonják a mókába a babákat is, akik felmehetnek a színpadra, játszhatnak a nagy formákkal, beülhetnek a piros, a sárga és a kék vonatba is, sőt még a csillagokat is megérinthetik az égen!
Ha a Toda a baba első találkozása a színházzal, jó esélyünk van, hogy babánk megszeresse a színházat, hiszen a Todát látni igazán szuper babamóka!

1 komment

Címkék: színház családi program bábszínház baba mama program baba program baba színház gyermek színház


A bejegyzés trackback címe:

https://babamoka.blog.hu/api/trackback/id/tr192415427

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Heni a BeBuról · http://bebu.hu/ 2010.11.15. 14:35:54

Szia,
nagyon szeretem a blogodat, ezért megajándékozlak egy kreatív blogger díjjal. Hogy mit kezdesz vele, azt Rád bízom, az ajánlás ezt tartalmazza:

"A díjjal kapcsolatban néhány a szabály:

1. Köszönd meg, akitől kaptad.
2. Tedd ki a logót a blogra.
3. Linkeld be, akitől kaptad.
4. Add tovább további 7 blogosnak.
5. Linkeld be őket.
6. Hagyj náluk megjegyzést, értesítsd őket.
7. Árulj el magadról 7 dolgot."

Egyik pont sem kötelező:-)

Én itt írtam Rólad: mikellababanak.hu/egyeb/kreativ-blogger-dij

További sok sikert!

Heni
www.mikellababanak.hu
süti beállítások módosítása