Babamóka

Ez itt a baba és baba-mama programok, babás foglalkozások, játékok és élmények blogja. Itt ötleteket találsz, hogy hogyan tedd vidámabbá, élvezetesebbé babád/babáid első éveit, milyen változatos programokkal tarkíthatod mindennapjaitokat. Ha érdekel, hogyan és hol lehet tartalmasan eltölteni az időt a babáddal, kisgyermekeddel, tarts velem, osszuk meg tapasztalatainkat, hogy még mozgalmasabban, hasznosabban, színesebben teljenek babás napjaink!

Ajánlj Te is programot!

Ha tudsz egy jó programot, ahol jót mókázhatnak a babák, vagy voltál valamilyen babás foglalkozáson, amit másoknak is ajánlanál, légyszi írd meg nekünk az info@babamoka.com email címre!

Kreatív Blogger Díj

kép címe
Banner k�d:

Klikk a nózimra és csatlakozz a Babamókához!

Friss topikok

  • manianyu: @Molnár Diána: köszi, már annyira javult a helyzet, hogy a "lóg a lába lóga"-t meghallgatja. Nem i... (2011.02.19. 11:08) Ringató
  • Babamóka: @manianyu: Örülök, hogy adhattam egy jó ötletet:) Jó firkálást Nektek! (2011.02.17. 06:24) Mivel rajzoljon a baba?
  • Babamóka: @manianyu: Juj, a Te lányod tehát műti is a csigákat:)) Szerencsére Zoé a csiga boncolásig nem jut... (2011.01.03. 08:45) Csiga-biga móka
  • "Tündérkezek": "Mikor megszülettem, már volt két fogam, szóval boszi vagyok:) " ....nem boszi az, hanem táltos :)... (2010.12.25. 09:15) Kreatív Blogger Díj
  • "Tündérkezek": ..Ide öröm bejönni! :) ...már hosszú ideje nem jártam itt a kicsi TündérKeresztlányom blogjában, é... (2010.12.25. 09:14) Milyen a jó karácsonyi ajándék gyermekünknek?

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

2010.08.05. 13:19 Babamóka

Abonyi Állat- és Szabadidőpark

HősNőkblogok
Zozó egy éves és pár hónapos volt, amikor elvittük a Budapesti Állatkertbe. Gondoltuk majd leesik az álla, mikor meglátja a mese könyvekből ismert állatokat, azonban a játszóházon és néhány madáron kívül nem sok minden keltette fel a kis manónk érdeklődését. Kemény harcok árán sikerült a gorilláknál az első sorba küzdeni magunkat, erre Zoé hátra tekeredett nyakkal nézte a kisiskolás gyerekeket, akik a gorillákat csúfolták, hiába kiabáltunk, hogy jééééééé, nézd gorilla, ott a gorilla, hú de nagy, a gyerekek érdekesebbnek bizonyultak. Ezek után úgy gondoltuk egy darabig felesleges állatkertbe vinnünk...
Ezen a hétvégén viszont egy hirtelen ötlettől vezérelve mégis célba vettünk megint egy állatkertet, de ezúttal egy sokkal kisebb, sokkal családiasabb vidéki állatkertet, az abonyi Állat- és Szabadidő parkot látogattuk meg.
A parkba lépve egy nyuszi fogadott minket. Azt hittük kiszabadult a ketrecéből, de miután egy újabb nyuszi majd egy kis kakas is elsétált mellettünk, nyilvánvalóvá vált, hogy ezek a kis állatok nem szökevények, hanem ebben az állatkertben ilyen nagy a szabadság, ők bizony jöhetnek mehetnek szabadon.
Zoé az első negyed órában be sem csukta a száját, majd leesett az álla az ámulattól, oda vissza rohangált, azt sem tudta merre induljon, a nyuszitól a szürke marha felé rohant, majd vissza a nyuszihoz, onnan nagy AAAAA kiáltások közepette a strucc felé vette az irányt.
A nagy fa kapu mögött tehát valódi mese világ, és nagy örömünkre végtelen árnyék fogadott bennünket! A hatalmas hőség ellenére Zozó sapka nélkül futkározhatott és nem kellett félnünk, hogy leég, hiszen az egész park árnyékban van a rengeteg hatalmas fának köszönhetően.
Az állatok itt híresen kezesek és barátságosak, így nyugodtan nézhettem, ahogy Zoé eteti a póni lovakat, a kecskéket, barikákat és a zebrát a zoo csemegével.
A legtöbb időt a tengeri malacoknál és a nyulaknál töltöttünk, hozzájuk Zoé marok szám dobálta a csemegét. Ennél több időt már csak az erdei büfé előtti kútnál kellett töltenünk, mert Zoé számára a legnagyobb öröm mostanában ha kutat talál valahol. Képes lenne órákig is pancsolni, locsolni.
Szerencsére ez a kút, a nem rég született kis oroszlán, Shone lakhelye előtt volt, így onnan figyelhettük mikor hozzák ki játszani a kis kölyköt. Ebben az állatkertben ugyanis minden kölyök oroszlánt és tigrist ki szoktak hozni és a látogatók megsimogathatják, fotózhatják, amikor elég kicsik még meg is fogatják a kölyköket egy közös kép erejéig. Az állatkert vezetője, aki egyben Shone egyik nevelője is, nagyon kedvesen és türelmesen mesélt büszkeségükről a látogatóknak, igazán családias hangulatú ez az állatkert.
Az erdei büfében nagyon baráti áron kaphatóak a finomságok, így leültünk ott picit pihenés kép egy fagyira. Az, hogy ültünk, túlzás. A büfénél ugyanis cicák és egy kutyus sétálgat és Zoé megállás nélkül követte azokat. A kutyus volt az egyetlen mogorva lakója az állatkertnek, az ugyanis rámorgott Zozóra, a cica viszont türelmesen tűrte Zoé kitartó nyúzását.
Büfézés után a játszótérre mentünk, ahol régiségre bukkantunk. Ezer éve nem láttam mókuskereket, mi legalábbis így hívtuk azt a nagy hordót, aminek a tetejére kellett állni és lábbal hajtani még ki nem pörög alólunk. Gyerek korunkban minden játszótéren volt, de azóta sem láttam ilyet:)
Kifelé sétálva még megnéztük a majmokat, a kacsákat és vissza kellett térnünk a tengerimalacokhoz is, ahonnan alig tudtuk elrángatni Zozót.


A park abszolút baba és gyerek barát, hiszen

 

  • - egy ilyen csöppség is, mint Zoé a saját lábán körbe tudja járni többször is

  • - a rengeteg fa sűrű lombkoronája, összefüggő árnyékot von az állatkert fölé

  • - sok a simogatható, etethető állat

  • - fa játékokból készült játszótér, légvár várja a gyerekeket

  • - nincs nagy tömeg

     

Az állatkertnek egyéb szolgáltatásai is vannak: díjmentesen lehet például igénybe venni a park nyársaló és főző helyeit, lehet lovagolni, séta kocsikázni, a nagy tisztáson focizni, koncertek, rendezvények kerülnek megrendezésre, télen pedig lovas szánkóval várják a látogatókat.

 

Szólj hozzá!

Címkék: családi program szabadtéri program baba mama program


A bejegyzés trackback címe:

https://babamoka.blog.hu/api/trackback/id/tr362199648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása