Babamóka

Ez itt a baba és baba-mama programok, babás foglalkozások, játékok és élmények blogja. Itt ötleteket találsz, hogy hogyan tedd vidámabbá, élvezetesebbé babád/babáid első éveit, milyen változatos programokkal tarkíthatod mindennapjaitokat. Ha érdekel, hogyan és hol lehet tartalmasan eltölteni az időt a babáddal, kisgyermekeddel, tarts velem, osszuk meg tapasztalatainkat, hogy még mozgalmasabban, hasznosabban, színesebben teljenek babás napjaink!

Ajánlj Te is programot!

Ha tudsz egy jó programot, ahol jót mókázhatnak a babák, vagy voltál valamilyen babás foglalkozáson, amit másoknak is ajánlanál, légyszi írd meg nekünk az info@babamoka.com email címre!

Kreatív Blogger Díj

kép címe
Banner k�d:

Klikk a nózimra és csatlakozz a Babamókához!

Friss topikok

  • manianyu: @Molnár Diána: köszi, már annyira javult a helyzet, hogy a "lóg a lába lóga"-t meghallgatja. Nem i... (2011.02.19. 11:08) Ringató
  • Babamóka: @manianyu: Örülök, hogy adhattam egy jó ötletet:) Jó firkálást Nektek! (2011.02.17. 06:24) Mivel rajzoljon a baba?
  • Babamóka: @manianyu: Juj, a Te lányod tehát műti is a csigákat:)) Szerencsére Zoé a csiga boncolásig nem jut... (2011.01.03. 08:45) Csiga-biga móka
  • "Tündérkezek": "Mikor megszülettem, már volt két fogam, szóval boszi vagyok:) " ....nem boszi az, hanem táltos :)... (2010.12.25. 09:15) Kreatív Blogger Díj
  • "Tündérkezek": ..Ide öröm bejönni! :) ...már hosszú ideje nem jártam itt a kicsi TündérKeresztlányom blogjában, é... (2010.12.25. 09:14) Milyen a jó karácsonyi ajándék gyermekünknek?

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

2010.06.19. 10:49 Babamóka

Balaton babával

/Ha a Balatonhoz készülsz babáddal, ezt is olvasd el: Irány Balatonlelle homokos partja!/

Ahogy előző bejegyzésemben írtam, tavaly, öt és nyolc hónapos volt a kislányom amikor a Balatonnál jártunk. Akkor is nagyon jól éreztük magunkat, de azért most, hogy másfél évesen tért vissza, Siófokra, már sokkal jobban kiélvezhette a balatonozás örömeit!

A vízzel kapcsolatos félelmeim alaptalannak bizonyultak, ugyanis a gyerkőcök már az első nap a hullámok közé vetették magukat, őket abszolút nem zavarta, hogy az, a hírek szerint még túl hideg fürdőzéshez.
Zoé idén már hangos sikolyok kíséretében szaladt a homokos partról a vízbe, ki-be rohangált, tapicskolta a vizet, a vizes iszapot, kis barátja, a három éves Ádi pedig egyből nyakig merült a vízben. A part sajnos nagyon kicsi volt a nagy esőzések miatt, így a tavalyinál jóval kisebb idén a bababarát szakasz a strandon. A szállásunk közvetlen közelében csak stégről lehetett bemenni a vízbe, ez a Zozó kora beli babák számára mondhatni, hogy strandolásra alkalmatlan helyzet, hiszen a stégről lelépve egyből olyan mély a víz, hogy az ő kis lába már nem ért le, így csak az én kezemben pancsolhatott, ami borzalmasan unalmas volt számára, folyton ki akart ugrani a kezemből, hogy ő majd megy egyedül, így kénytelen voltam folyamatosan pörgetni, dobálni, hogy élvezetessé tegyem számára a pancsolást, de még így sem tudtam sok időre kiverni a fejéből az önállósodási tervét.
Így legtöbbször inkább elmentünk a messzebbi, de homokos parttal megáldott strandszakaszokhoz, ahol nagyokat iszapoztak, homokoztak, pancsoltak a manók. Az utolsó nap kapott Zozó egy gyönyörű Csőrikés gumicsónakot, ami átmeneti megoldást nyújtott a közeli, mély vizű strandon való pancsizáshoz, egész jól el volt benne, tele kellett neki locsolni vízzel és a Balatonon csónakázva pancsolgatott. Kár, hogy a csónakot csak az utolsó nap vettük meg, így nem biztos, hogy napi kétszer autóba ültünk volna a homokos strand miatt, hiszen Ádika lába már a stéges strandon is leért, ő jót mókázott azon a strandon is.
Egyik nap át mentünk a túl partra, Balatonfüredre. Azt hiszem mindnyájunk számára ez volt a legjobb napja a hétnek! Balatonfüred egyszerűen szuper bababarát hely! A strand kész babavilág! A homokos part hatalmas, a strand tele van játékokkal, gyönyörűek a játszóterek, hatalmas a homokozó és jópofa szökőkutak is bűvölik a gyerekeket. A strand után hatalmasat sétáltunk a Tagore sétányon, ahol Zozó a motorjával, Ádi pedig a futó bicajával száguldozott, nagyon jól érezték magukat! Eredetileg hajóval akartunk átkelni az északi partra, de a hajót lekéstük, így komppal utaztunk a túl partra, majd haza felé is. Hát a komp sem volt semmi élmény a kis bébikémnek, el volt ájulva ahogy a komp szelte a vizet, csak úgy tátotta a száját és szokása szerint sikítozott örömében!
Mivel a gyerekek nagyon élvezték a kompot, elvittük őket pár nap múlva séta hajókázni is! Hát ez is nagyon jó kis élmény volt! Eleinte még elvarázsolta őket a hajó mozgása, a körülöttünk repkedő madarak, a vitorlások és a többi hajó látványa, majd Zozó összehaverkodott a mellettünk utazó kisfiúkkal és hangos nevetések közepette játszották, hogy Zozó köldöke az enter gomb és a két kisfiú meg Ádika felváltva nyomtak entert:)) Miket kitalálnak! Szóval Zozó hajókázása pasizásba fulladt. Mikor az apukája meglátta az enter gomb nyomogatásról készült képeket, ahogy Zozó tele szájjal nevet felhúzott pólóval és három fiú állja körül a picike kislányát teljesen kikészült:)
Esténként otthon a táncé volt a főszerep. Ádi és Zozó édesen táncikáltak vacsi után, amikor épp nem valamelyik játékon veszekedtek. A búcsú estén tánc tudásukat egy Balaton parti étterem előtt is bemutatták
Zozó egyik kedvenc időtöltése már egy ideje, hogy puszilgatja a számára szimpatikus embereket, főleg babákat, ja meg hogy eteti, itatja a többi bébit. A nyaralás alatt több pasival is sikerült lencsevégre kapnom, ezek közül kettőt közzé teszek:

 

Szólj hozzá!

Címkék: családi program szabadtéri program balaton babával


A bejegyzés trackback címe:

https://babamoka.blog.hu/api/trackback/id/tr472093209

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása