Babamóka

Ez itt a baba és baba-mama programok, babás foglalkozások, játékok és élmények blogja. Itt ötleteket találsz, hogy hogyan tedd vidámabbá, élvezetesebbé babád/babáid első éveit, milyen változatos programokkal tarkíthatod mindennapjaitokat. Ha érdekel, hogyan és hol lehet tartalmasan eltölteni az időt a babáddal, kisgyermekeddel, tarts velem, osszuk meg tapasztalatainkat, hogy még mozgalmasabban, hasznosabban, színesebben teljenek babás napjaink!

Ajánlj Te is programot!

Ha tudsz egy jó programot, ahol jót mókázhatnak a babák, vagy voltál valamilyen babás foglalkozáson, amit másoknak is ajánlanál, légyszi írd meg nekünk az info@babamoka.com email címre!

Kreatív Blogger Díj

kép címe
Banner k�d:

Klikk a nózimra és csatlakozz a Babamókához!

Friss topikok

  • manianyu: @Molnár Diána: köszi, már annyira javult a helyzet, hogy a "lóg a lába lóga"-t meghallgatja. Nem i... (2011.02.19. 11:08) Ringató
  • Babamóka: @manianyu: Örülök, hogy adhattam egy jó ötletet:) Jó firkálást Nektek! (2011.02.17. 06:24) Mivel rajzoljon a baba?
  • Babamóka: @manianyu: Juj, a Te lányod tehát műti is a csigákat:)) Szerencsére Zoé a csiga boncolásig nem jut... (2011.01.03. 08:45) Csiga-biga móka
  • "Tündérkezek": "Mikor megszülettem, már volt két fogam, szóval boszi vagyok:) " ....nem boszi az, hanem táltos :)... (2010.12.25. 09:15) Kreatív Blogger Díj
  • "Tündérkezek": ..Ide öröm bejönni! :) ...már hosszú ideje nem jártam itt a kicsi TündérKeresztlányom blogjában, é... (2010.12.25. 09:14) Milyen a jó karácsonyi ajándék gyermekünknek?

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

2010.06.01. 17:38 Babamóka

Gyermeknap

Az idei gyermeknap volt nekünk az első, amin már csinálhattunk valami igazi gyerekeset:))) Bár Zozókánk életében -azt hiszem- sikerül rendszeresen gyereknapot tartanunk, azért valahogy szerettem volna emlékezetessé tenni ezt a napunkat! Hiába szőttünk nagy kirándulós, szabadtéri terveket, az időjárás közbeszólt.
Fedett helyen el sem tudtam képzelni hogyan lehetne jót szórakozni, hiszen így, hogy napokon belül itt van június, valahogy az ember már nem akar négy fal közötti programokban gondolkodni. De ezúttal nem volt más választásom. Hosszas tanakodás után, egy igazán kényelmes programot választottunk és a közelünkben levő bevásárló központ gyermeknapi rendezvényére indultunk. Őszintén szólva nem sok jóra számítottunk, de félve a manapság tomboló,  félelmetes viharoktól, jobbnak láttam minél közelebb maradni otthonunkhoz!
Hát, képzeljétek, nem bántuk meg, szuper volt! Igaz volt tömeg bőven, de ez minket nem zavart, még a tűrhető határon belül volt az egy négyzetméterre eső emberek száma!
A programok egy része inkább a nagyobb gyerekeket célozta, viszont a kis bébibogyóknak még könnyű a kedvükben járni, hiszen nekik még sok minden lehet új élmény. Zoé például már a rengeteg lufitól is el volt ragadtatva, boldogan terelgette az ajándékba kapott lufiját az épület másik végében felállított színpad és a hangzavar irányába!


A színpadon, az általunk még sosem látott Apacuka zenekar szórakoztatta az extázisban levő gyerektábort. Első gondolatom az volt, hogy Zozó nehogy halláskárosodást kapjon a nem csekély decibeltől, majd elhessegettem aggodalmas gondolataimat és célba vettük a színpadot, hogy az egyik legkisebb néző is lásson valamit a színpadi mókából! Végül az első sorból tomboltunk babókával. Az énekesnő minden dalát különböző játékokkal, eszközökkel tettel látványossá is a gyerekek számára! Zoét elvarázsolta a szappanbuborék
fújó gép, na és a hatalmas és színes strandlabdák, amik az egyik dal alatt repkedtek a fejünk felett. Kis manóm egyre jobban belemelegedett a buliba, az utolsó számok alatt, már a színpad szélén állva bulizott, tapsolt, élvezte a zenét és jól megfigyelte a nagyobb gyerekeket, raktározta okos kis fejébe,  hogyan is mulat egy magyar baba! A kezemet azért többnyire nem engedte el, hiszen mégis csak ez volt élete első koncertje! (Igaz, egy évvel ezelőtt már volt egy Halász Judit és egy Alma koncerten is, de azokat még békésen átaludta:)) Egy óvatlan pillanatban azonban, amikor egy másodpercre elengedtem a kis kezét, hogy kivegyek a táskámból egy zsebkendőt, kisördögöm elszaladt, be a színpad közepe felé. Egyenesen célba vette, az előző szám kellékeként használt és a zenekar lábainál lerakott, színes strandlabdákat. Megragadta az egyiket és kezében a hatalmas labdával, boldog, elégedett mosollyal nézett rám: Nézd anya, megszereztem!!! És már dobta is felém a labdát. Csak azt nem értette, hogy anya miért ilyen értetlen és miért nem megy már végre labdázni. Eközben én nem tudtam eldönteni, hogy mivel tennék jobbat, ha utána erednék és kihoznám, közben zavartan mosolyognék a zenekarra, hogy bocsi és a kicsikémen kívül én is megjelenjek a színpadon, mint zavaró tényező, vagy inkább a színpad széléről próbáljam lecsalogatni Zozót, versenyre kelve a labdák vonzerejével! Mire a stratégiámat átgondoltam volna, Zoé már a harmadik labdát dobta le a színpadról az ennek nagyon örülő gyerekeknek, majd az énekesnő, aki eddig nem vette észre Zocika akcióját, már fel is botlott a gyanútlanul labdázgató picurkámban!
Kicsit bűntudatom volt, mert ahelyett, hogy azonnal leparancsoltam vagy lehalásztam volna Zozót a színpadról, én lelkes fényképezésbe kezdtem, hiszen muszáj volt megörökítenem a pillanatot, amikor a porontyom életében először lépett a világot jelentő deszkákra:)

A koncert után a gyereknapi programunkat, az állítólag nagyobb gyerekeket célzó játszóházban, a Kölyökparkban folytattuk. Eszméletlen jól éreztük magunkat! A babáknak
kialakított részt  5 és 10 év közötti gyerekek lepték el, akik a baba
játékokból bunkert építettek, ezért nem volt könnyű megközelíteni a
helyszínt, ráadásul odabent párna csata dúlt, így jobbnak láttam arrébb állni. Fogalmam sem volt, hogy ha a baba részlegben számunkra veszélyes állapot uralkodik, mit csinálhatunk egy ilyen pici babával egy ilyen hatalmas és nagyobb gyerekeknek kialakított játszóházban. Hát nem kellett volna aggódnom, mert az én szemem fénye feltalálta magát és boldogan kezdett szaladni a véget nem érő szivacs rengetegben, hintáról hintára, mászókáról mászókára szállt! Sikítva nevetett a nagyobb gyerekek rosszalkodásán, nagyon tetszett neki, ahogy azok ugrálnak, rohangálnak, ő is mindent csinált utánuk, igyekezett szedni apró lábait és meglepő ügyességgel mászott fel a nem éppen az ő méreteihez kialakított mászófalakon! A labda tengerben hosszasan fürödtünk, dobáltuk a labdát és nagyokat nevettünk! 
A nagyobb kislányok örömmel ajánlották fel segítségüket Zoénak, amikor nem tudott kikászálódni valahonnan, és Zoé hintáztatására is bőven volt jelentkező! Igaz, hogy ez a hely inkább nagyobb gyerekek méreteihez és igényeihez van kialakítva, mi mégis nagyon jól éreztük magunkat és akinek a babája olyan mozgékony, ügyes, mint Zozó, aki könnyen feltalálja magát új és ismeretlen helyeken, helyzetekben, azzal a babával már pici korban is nagy élmény ezen a helyen kalandozni! (Mivel a rossz idő folytatódott gyereknap után is, mi vissza is tértünk ide pár nap múlva, az interneten ugyanis hirdetnek itt minden reggelre baba foglalkozásokat, de csalódnunk kellett,  potyára mentünk, a foglalkozás elmaradt, sőt azt sem tudták megmondani, hogy mikor lesz megtartva legközelebb. Ezért kicsit csalódtunk ebben a helyben, de a gyereknapon ott töltött vidám óra értékéből ez mit sem von le!)
A játszóházból kimerülten kijőve még megnéztünk egy jégtánc bemutatót, ahol pici kis tündérkék csúszkáltak a jégen. Annyira elragadóak voltak, hogy meg is könnyeztem őket, és oda képzeltem a pályára, ahogy a jelenlegi másfél évnél pár évvel idősebb Zoé is ott suhan közöttük...Képzeletem kicsiny jégtáncosnője pedig, mint egy felnőtt úgy viselkedett a műsor alatt. Csodálva követte szemével a körbe körbe csúszkáló kislányokat,csak úgy tekergette a fejecskéjét, hogy szem elől ne veszítse őket! A táncok végeztével pedig hatalmasakat tapsolt a tömeggel együtt.
Annyira tetszett nekünk, hogy el is határoztam, pár év múlva elviszem a jégpályára, és ha tetszik neki, esetleg be is íratom korizni! A műsor után célba vett egy játékautót, amiből szinte minden sarkon csábítja egy a gyerekeket. Régen imádta ezeket, ingyenes üzemmódban, álló állapotban is boldogan tekergette a kormányt, de mióta egy barátnőm bevezette a tutiba, azaz bedobott egy százast a Zoé alatt levő járgányba,  és az villogva, zenélve kezdte hintáztatni manót, na azóta mindig sürgetően mutogatja, hogy elő a pénzt anya, gyerünk, indulhat a móka!
Miután sikerült leimádkoznom a kis autóról, a nyerő automatákat szúrta ki, azokat a pénzbedobós, golyó kiadó gépeket, ami úgy csábít minden kicsit és ami 50-100 ft-ért különböző kacatokkal jutalmazza a szerencsést. Még sosem dobtunk ilyenbe pénzt, de mégis csak gyereknap volt, szóval felfedtem Zoé előtt a nagy titkot, hogy mi a módja kivarázsolni a színes golyókat az üveg búrákból! Na persze a titok nyitja megint egy százas. Bedobtuk az érmét és kijött egy gyűrűűűűű! Jaj Manóm nagy ékszermágus, annyira boldog volt, nagyra tátotta a száját a csodálattól, ahogy a kezébe pottyant a csillogó kis karika, boldogan húzta vékonyka újacskájára a méretes gyűrűt!
A gyűrű körülbelül még 10 percig volt egyben. amikor manóka újáról a jubileumi 36-ik alkalommal esett le. Ekkor a gyönyörű lila kő kirepült belőle, de ez Zoét abszolút nem zavarta, hiszen ekkor már egészen más foglalkoztatta: meglátta, a közelben felállított mini ugrálóvárakat!
Futás a következő programra! Kis ugrándozás után pecázott egy jót,
kicsi legózás (vagyis inkább dobált egy kis legót) és még mielőtt a kijárathoz értünk volna békésen elszenderült a vállamon.
A gyereknap nem úgy alakult ahogy terveztem, de azt hiszem sikerült boldog és emlékezetes gyermeknapi programot csinálni a picúromnak, hiszen több dolgot is elsőként próbált ki ezen a napon, és  újabb, remek időtöltési lehetőségekre találtunk rá!

Szólj hozzá!

Címkék: játszóház családi program babakoncert baba mama program gyermek program


A bejegyzés trackback címe:

https://babamoka.blog.hu/api/trackback/id/tr12048388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása