Babamóka

Ez itt a baba és baba-mama programok, babás foglalkozások, játékok és élmények blogja. Itt ötleteket találsz, hogy hogyan tedd vidámabbá, élvezetesebbé babád/babáid első éveit, milyen változatos programokkal tarkíthatod mindennapjaitokat. Ha érdekel, hogyan és hol lehet tartalmasan eltölteni az időt a babáddal, kisgyermekeddel, tarts velem, osszuk meg tapasztalatainkat, hogy még mozgalmasabban, hasznosabban, színesebben teljenek babás napjaink!

Ajánlj Te is programot!

Ha tudsz egy jó programot, ahol jót mókázhatnak a babák, vagy voltál valamilyen babás foglalkozáson, amit másoknak is ajánlanál, légyszi írd meg nekünk az info@babamoka.com email címre!

Kreatív Blogger Díj

kép címe
Banner k�d:

Klikk a nózimra és csatlakozz a Babamókához!

Friss topikok

  • manianyu: @Molnár Diána: köszi, már annyira javult a helyzet, hogy a "lóg a lába lóga"-t meghallgatja. Nem i... (2011.02.19. 11:08) Ringató
  • Babamóka: @manianyu: Örülök, hogy adhattam egy jó ötletet:) Jó firkálást Nektek! (2011.02.17. 06:24) Mivel rajzoljon a baba?
  • Babamóka: @manianyu: Juj, a Te lányod tehát műti is a csigákat:)) Szerencsére Zoé a csiga boncolásig nem jut... (2011.01.03. 08:45) Csiga-biga móka
  • "Tündérkezek": "Mikor megszülettem, már volt két fogam, szóval boszi vagyok:) " ....nem boszi az, hanem táltos :)... (2010.12.25. 09:15) Kreatív Blogger Díj
  • "Tündérkezek": ..Ide öröm bejönni! :) ...már hosszú ideje nem jártam itt a kicsi TündérKeresztlányom blogjában, é... (2010.12.25. 09:14) Milyen a jó karácsonyi ajándék gyermekünknek?

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

2011.01.26. 11:08 Babamóka

Mivel rajzoljon a baba?

Ki előbb, ki utóbb, de egyszer csak minden picúr kedvet kap, hogy kirántsa bevásárló listát író édesanyja kezéből a tollat, hogy papírra vésse élete első vonalait és a legtöbb baba onnantól kezdve buzgó rajzművésszé válik.
Ekkor a lelkes anyuka  azonnal számba veszi milyen eszközöket adhat gyermeke kezébe, hogy a baba minél kézre állóbb eszközökkel és minél kevesebb kárt téve a lakás berendezéseiben és falain, elkészíthesse első alkotásait.
Nézzük a választékot, miket is gyártanak a legkisebb képzőművészeknek a hagyományos színes ceruzákon kívül:


- Filctollak: Már több gyártó is készít olyan bármiből könnyedén kimosható filctollakat, amelyekkel a manók nyugodtan színezhetnek, firkálhatnak az eléjük tett rajzlapon túl is, nem baj, ha a lapon túl szaladva az asztalt firkálják össze, vagy a kezüket, arcukat vagy épp a ruhájukat, a filctoll egy sima vizes szivaccsal vagy akár egy kéznél levő popsi törlő kendővel is rögtön letörölhető mindenről, még a kanapéról is. Mi a Crayola és a Carioca által gyártott kimosható filctollakat próbáltuk, mind a kettő szuper!
A Crayolából volt már vastagabb, babbaba_mama_program baba_program babmóka játék_ötletek r:játék_ajánló r:mit_játszunk_a_babával?a kezekbe illőbb változatunk is, de Zoé a normál, vékonyabb filccel is ügyesen bánik.
A Carioca filctoll készletet Zoé különösen szereti, mert annak kupakjai kis elefánt fejek, amiket Zozó imád ujjbábként használni. Három elefántot az én ujjaimra húz, hármat a saját ujjaira és addig kell így bábozgatnunk, ameddig teljesen beizzadnak és elnyomorodnak az ujjaim a szűkös műanyag elefánt fejekben.


- Zsírkréta: Hát ez az amit egyenlőre itthon mi nem tartunk...A hagyományos zsírkréta ugyanis semmiből ki és semmiről le nem mosható, de a lakásunkon kívül bárhol nagyon szívesen rajzolunk vele:) Tervezem, hogy beszerzek olyan zsírkrétát, ami állítólag lemosható, ilyen például az ÖkoNorm méregmentes zsírkrétája. A Crayola is készít többé kevésbé jól takarítható zsírkrétát, de ők csak a mosógépben mosható és a lemosható felületek tisztaságát garantálják, a tapétáét, szőnyegét, stb. nem. 
A babáknak érdemes vastagabb zsírkrétát választanunk, vagy jó lehet az ÖkoNorm csepp alakú krétája is, de a legjobban nekem a Cili zenebölcsijében látott lapos kis pénzérme alakú zsírkréták tetszenek, amit házilag kell elkészíteni, mégpedig a következő módon: Venni kell mindenféle színű olcsó olajos zsírkrétát, össze darabolni őket, muffin sütőforma aljába tenni a darabkákat és addig sütni még szét nem folynak és jó büdös nem lesz az egész konyha:) Ha kihűlt már kész is a baba kézre álló sok kerek kis zsírkréta, melyek gyönyörű csíkosak, szivárványosak lesznek, ha egy-egy sütőformába több féle színű zsírkrétát is olvasztunk.


- Ujjfestékek: Zoé imádja! Pacsmagolunk, festegetünk, színeket keverünk, kézlenyomatokat készítünk, pecsételünk, nagyon tuti baba program! baba_mama_program baba_program babmóka játék_ötletek r:játék_ajánló r:mit_játszunk_a_babával?
Jó hír, hogy ebből is létezik mosható változat! Mi a SES Öko ujjfestékét választottuk, amely 90%-ban természetes nyersanyagokból készül és tényleg könnyedén lemostam mindenhonnan! De az ÖkoNorm ujjfestékei is vízzel hígíthatóak és szárazon is kikefélhetőek, ráadásul teljesen méregmentesek és a Crayola ujjfestékek is kimoshatóak, lemoshatóak.


- Mágneses rajztáblák: Ezekkel a táblákkal mindenki jól jár, az anyukáknak nem kell takarítani utána, a babák pedig imádják, nem csak a rajzolást élvezik vele, hanem azt is, amikor letörölhetik az elkészült művet és a tábla újra üresen várja az újabb alkotást. Legtöbbször az ilyen mágneses rajzolókhoz különböző formájú mágneses nyomdák is járnak, amelyekkel imádnak pecsételgetni a picik. A mágneses rajztábla úti játéknak is jó, kocsiban is hasznos időtöltés az unatkozó kis utasoknak.


- AquaDraw vagy Aqua Doodle, azaz vizes rajzolók, ezek a mi kedvenceink! A Tomy és a Ravensburger is gyárt ilyen játékot, lényegében teljesen ugyanolyat. A játékhoz egy nagy földre teríthető matrac és egy toll tartozik. baba_mama_program baba_program babmóka játék_ötletek r:játék_ajánló r:mit_játszunk_a_babával?A tollba csak csapvizet kell tölteni és már kezdődhet is a babamóka! A vízzel töltött tollal kell a kiterített rajzlapra rajzolni. Olyasmi, mint a mágneses rajzoló, csak nem letörölni kell a művet, hanem megvárni, hogy megszáradjon. Ha megszárad, akkor ugyanis újra kifehéredik a hatalmas rajzlap és kezdődhet elölről az alkotás.
Lehet kapni kisebb méretű, utazáshoz is használható változatot is, valamint olyat is, ami olyasmi, mint egy színező, amit ha mindenhol kiszínezi a baba, a víz hatására előtűnik a szép színes kép. Ez utóbbit Mini Mats-nak hívják és 4 különböző képet tartalmaz egy csomag, meg persze a vízzel tölthető tollat. Ennek a játéknak szintén nagy előnye ugye, hogy semmi nem lesz összefirkálva, minden tiszta marad a kis művész körül, hiszen csak a vízzel rajzol!


- Világító rajztábla:Igazán látványos módja az alkotásnak, egy barátnőméknél láttuk a fényes rajztáblát, ami épp úgy néz ki, mint a mágneses rajzoló és szintén egy vonással letörölhető a rajta levő rajz, de a rajzunk gyönyörű fényes alkotás lesz, a játékon többféle szín is beállítható. 

- Fűrdőszobai kréta: A fürdőkádban is jó buli a rajzolgatás. A fürdő krétákkal nem csak a kád falára és a csempére lehet rajzolni, a baba magát is kipingálhatja, hiszen csak egy loccsantás a kád vizéből és már tiszta is!

- Hagyományos kréta táblával: Ha már elég nagy vagy elég megbízható a kisgyermeked és nem félsz, hogy megkóstolja a krétát, jó mókát biztosítasz neki egy nagy táblával, ami később is jól jön majd ha nagyobb korában iskolásat játszik:)


- Doodle Bear: Ez egy összefirkálható, majd kimosható mackó. Láttam már babából is ilyet, nem sok értelmét látom, Zoé sem nagyon használja, de szerintem nagyobb gyerekek, akik már nem csak firkálnak, biztos szívesen szépítgetnek egy ilyen macit.


- Nyomda: Rajzolni szépen még nem tudó gyerekeknek nagyon jó, hogy a nyomdák segítségével, ők is igazi, fel ismerhető rajzokat készíthetnek és utána ki is színezhetik őket. A nyomda készlethez tartozó tinta párnát viszont csak a szülőknek ajánlatos kezelni, mert különben pillanatok alatt tiszta tinta lesz az egész baba meg persze a baba körül is minden és a tinta nem kimosható, még a babáról se nagyon, úgyhogy vagy bababarát festékbe mártogassátok a pecséteket vagy színezzétek be kimosható filctollal a nyomdán lévő figura körvonalait. Mi így még Micimackós tetoválást is szoktunk készíteni:)

4 komment

Címkék: baba mama program baba program babmóka játék ötletek


A bejegyzés trackback címe:

https://babamoka.blog.hu/api/trackback/id/tr972612512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

manianyu · http://csaladifeszek.blog.hu 2011.01.27. 09:15:22

Nagyon jó, hogy így összeszedted a lehetőségeket. :-)
Mi még csak tollal és ceruzával próbálkoztunk, de ezek után elmegyek bevásárló körútra...

Babamóka 2011.01.27. 09:37:16

@manianyu:
Szia Manianyu! Örülök, hogy tetszett:)
Hú, ha még csak toll és ceruza volt a kislányod kezében, azonnal be kell szerezned Neki valami újdonságot, én a helyedben az ujjfestékkel kezdeném:)))
Majd számolj be mit szólt hozzá!!!

manianyu · http://csaladifeszek.blog.hu 2011.02.17. 06:01:49

Szia! Ujjfestéket ugyan még nem vettünk, de babafilctollat kapott a szülinapjára.
Hatalmas siker! Nem csak azért mert a lánykámnak tetszik, hanem azért is, mert mosható mindenből/mindenről.
Köszi a tippet! :-)

Babamóka 2011.02.17. 06:24:31

@manianyu: Örülök, hogy adhattam egy jó ötletet:) Jó firkálást Nektek!
süti beállítások módosítása