Babamóka

Ez itt a baba és baba-mama programok, babás foglalkozások, játékok és élmények blogja. Itt ötleteket találsz, hogy hogyan tedd vidámabbá, élvezetesebbé babád/babáid első éveit, milyen változatos programokkal tarkíthatod mindennapjaitokat. Ha érdekel, hogyan és hol lehet tartalmasan eltölteni az időt a babáddal, kisgyermekeddel, tarts velem, osszuk meg tapasztalatainkat, hogy még mozgalmasabban, hasznosabban, színesebben teljenek babás napjaink!

Ajánlj Te is programot!

Ha tudsz egy jó programot, ahol jót mókázhatnak a babák, vagy voltál valamilyen babás foglalkozáson, amit másoknak is ajánlanál, légyszi írd meg nekünk az info@babamoka.com email címre!

Kreatív Blogger Díj

kép címe
Banner k�d:

Klikk a nózimra és csatlakozz a Babamókához!

Friss topikok

  • manianyu: @Molnár Diána: köszi, már annyira javult a helyzet, hogy a "lóg a lába lóga"-t meghallgatja. Nem i... (2011.02.19. 11:08) Ringató
  • Babamóka: @manianyu: Örülök, hogy adhattam egy jó ötletet:) Jó firkálást Nektek! (2011.02.17. 06:24) Mivel rajzoljon a baba?
  • Babamóka: @manianyu: Juj, a Te lányod tehát műti is a csigákat:)) Szerencsére Zoé a csiga boncolásig nem jut... (2011.01.03. 08:45) Csiga-biga móka
  • "Tündérkezek": "Mikor megszülettem, már volt két fogam, szóval boszi vagyok:) " ....nem boszi az, hanem táltos :)... (2010.12.25. 09:15) Kreatív Blogger Díj
  • "Tündérkezek": ..Ide öröm bejönni! :) ...már hosszú ideje nem jártam itt a kicsi TündérKeresztlányom blogjában, é... (2010.12.25. 09:14) Milyen a jó karácsonyi ajándék gyermekünknek?

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

2010.11.24. 14:56 Babamóka

Télapó története: karácsonyi mese a legkisebbeknek

Karácsony közeledtével az utcákat és üzleteket járva, egyre több helyen futunk bele egy-egy létrán kapaszkodó télapóba, rénszarvasok húzta szánba, csillogó díszekbe öltöztetett fenyőfákba és a tévében is egyre többet feltűnik a piros ruhás kövér szakállas bácsi és ez bizony lassan két éves babukámnak is feltűnt.
Először egy boltban szúrt neki szemet, a magasban létrán lógó furcsa szerzet. Miután meg tudta tőlem, hogy ezt a bácsit Télapónak hívják, boldogan kiáltott minden újabb utunkba kerülő Télapó láttán, hogy "Piapó, Piapó, anya, ott is, ott is". Aztán felmerült a kérdés: Ki ez a Télapó?


Ez lesz Zoé első karácsonya, amikor már el lehet neki mesélni a Télapó sztorit. Itt van tehát az idő, hogy Zozóka előtt felfedjem a Karácsony mesés történetét, hogy elmondjam Neki, ki is ez a Télapó, miért van mindenhol csillogó karácsonyfa, stb.
Szerettem volna, hogy a Télapó figurája és a Télapót körül lengő csodavilág, benne is olyan varázslatos meseként élne, mint bennem élt gyermekkoromban.
Elkezdtem tehát segítséget keresni, kutattam, hogy minél szebben, vonzóbban, mesésebben illusztrálhassam a Télapót és világát picikémnek.
Szétnéztem otthon a könyvespolcon, de Télapót egyik könyvünkben sem találtam.
Gondoltam, keresek a neten valami cuki mesét, ami bemutatná, hogy mégis ki ez a Télapó és mit is csinál ő Karácsony táján, de nem találtam olyat, ami kimondottan erről szólt volna és amelyik kellően varázslatosnak, szépnek mutatja be a Télapó ügyet.


Úgy döntöttem, hogy szereznünk kell egy mese könyvet, mert egy képeskönyvet lapozgatva tudnám Zoénak igazán bensőségesen, meghitten elmesélni mindazt, amit Télapóról tudni kell.
Nyakunkba vettük hát a várost, pontosabban csak egy közeli bevásárló központot, végig jártuk a benne lévő könyvesboltokat.


Hát nem volt valami szívderítő a Télapós mesekönyv kínálat.
Olyan könyvet szerettem volna, ami semmi másról nem szól, csak a lényegről, arról, hogy ki a Télapó, kik a társai, hol lakik, mit csinál Karácsonykor, tűnjenek fel benne a Télapót klasszikusan körül vevő kellékek, a szán, a puttony, rénszarvasok, karácsonyfa, télapó háza, a manók, a kémény.
A legfontosabb elvárásom az volt, hogy a mesekönyvben Télapó figurája ne egy csúnya öregember, hanem egy cuki, kövér, kedves bácsi legyen, akit Zoé könnyen a szívébe zár.
Ezen kívül olyan könyvet szerettem volna, ami csupa szín, csupa rajz, a Télapón kívül is tele kedves figurákkal. A szöveget illetően, azt szerettem volna, ha nincs semmi különös sztorija a mesének, csak tömören összefoglalja, amit a legkisebbek megérthetnek a karácsonyról, de annyi szöveg mégiscsak legyen benne, hogy én se unjam halálra magam, mikor huszonnyolcadjára olvasom fel egy este, hogy ne csak 4 oldal legyen az egész, hanem valamivel több oldalnyi nézegetni, megbeszélni valónk legyen esténként.


Na a feltételeimnek megfelelő könyvet nagyon nem volt könnyű találni. Nagyobb gyerekeknek bővebb a kínálat, a kicsiknek is van sokféle, de csúnyábbnál csúnyább Télapó alakokkal, akiket nem találtam eléggé szerethetőnek, eléggé cukinak ahhoz, hogy Zoé általa megszeresse a Télapót. Aminek az illusztrációja tetszett volna, annak meg a története volt nem megfelelő, a legtöbb Télapós mesekönyv valami történetről szól, amelyben például Télapó elveszíti a sapkáját, ami nagyon aranyos, de nem derülnek ki belőle Télapóról az alap információk.


Végül megtaláltam a számunkra tökéletes Télapós mesekönyvet, melyben gyönyörű, kedves, mesés illusztráció van, a Télapó kedves, mosolygós, dundi alak, van benne szán szarvasokkal, manók, karácsonyfa, minden ami csak hozzá tartozik Télapóhoz, a mese története pedig egyszerű, a legkisebbeknek szól és tökéletesen megfelel a célnak, hogy ezen a könyvön keresztül mutassam meg Zoénak a Télapó mesés világát.


A könyv címe: A Télapó története és a Tóth Könyvkereskedés és Kiadó adja ki, így néz ki:karácsony télapó  baba_mama_program közös_játék_szülőkkel mesekönyv mesekönyv_babáknak

és ilyen szép képek vannak benne:karácsony télapó  baba_mama_program közös_játék_szülőkkel mesekönyv mesekönyv_babáknak

Szólj hozzá!

Címkék: karácsony télapó mesekönyv baba mama program mesekönyv babáknak közös játék szülőkkel


A bejegyzés trackback címe:

https://babamoka.blog.hu/api/trackback/id/tr612469591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása