Babamóka

Ez itt a baba és baba-mama programok, babás foglalkozások, játékok és élmények blogja. Itt ötleteket találsz, hogy hogyan tedd vidámabbá, élvezetesebbé babád/babáid első éveit, milyen változatos programokkal tarkíthatod mindennapjaitokat. Ha érdekel, hogyan és hol lehet tartalmasan eltölteni az időt a babáddal, kisgyermekeddel, tarts velem, osszuk meg tapasztalatainkat, hogy még mozgalmasabban, hasznosabban, színesebben teljenek babás napjaink!

Ajánlj Te is programot!

Ha tudsz egy jó programot, ahol jót mókázhatnak a babák, vagy voltál valamilyen babás foglalkozáson, amit másoknak is ajánlanál, légyszi írd meg nekünk az info@babamoka.com email címre!

Kreatív Blogger Díj

kép címe
Banner k�d:

Klikk a nózimra és csatlakozz a Babamókához!

Friss topikok

  • manianyu: @Molnár Diána: köszi, már annyira javult a helyzet, hogy a "lóg a lába lóga"-t meghallgatja. Nem i... (2011.02.19. 11:08) Ringató
  • Babamóka: @manianyu: Örülök, hogy adhattam egy jó ötletet:) Jó firkálást Nektek! (2011.02.17. 06:24) Mivel rajzoljon a baba?
  • Babamóka: @manianyu: Juj, a Te lányod tehát műti is a csigákat:)) Szerencsére Zoé a csiga boncolásig nem jut... (2011.01.03. 08:45) Csiga-biga móka
  • "Tündérkezek": "Mikor megszülettem, már volt két fogam, szóval boszi vagyok:) " ....nem boszi az, hanem táltos :)... (2010.12.25. 09:15) Kreatív Blogger Díj
  • "Tündérkezek": ..Ide öröm bejönni! :) ...már hosszú ideje nem jártam itt a kicsi TündérKeresztlányom blogjában, é... (2010.12.25. 09:14) Milyen a jó karácsonyi ajándék gyermekünknek?

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

2010.11.16. 07:43 Babamóka

Újra csecsemő színházban: Négy Évszak a Kolibriben

Vasárnap ismét színházban jártunk Manókámmal. Pontosabban csecsemő színházban:) Ezúttal a Bozsik Yvette Társulat által előadott Négy évszak című darabra vittem el csöpilínót. Jaj nagyon-nagyon jó volt!!!!!!!

Ha gyermek színházra gondolunk, akkor általában a bábszínház jut eszünkbe, hiszen a legtöbb gyermekeknek, babáknak készült színházi produkció bábelőadás szokott lenni. A Négy évszak viszont nem bábszínház, hanem igazi baba színházi előadás, tánccal, zenével, színes díszletekkel, édes jelmezekkel!

Ez az előadás is a kicsi nézők tűrés idejéhez igazodik, kb 20-30 percig tart.
Ez alatt az idő alatt végig vezeti a piciket az évszakok változásain a tavasztól a télig. Minden évszak megjelenítésekor az arra jellemző színek, fények, hangok, öltözetek, jellegzetes kellélek, állatok jelennek meg a színpadon.
Nagyon profi ez az előadás, az azt készítő művészek még
bölcsődei szakemberekkel, zeneterapeutával és agykutatóval is konzultáltak a darab készítése során.

A Négy évszak, a Kolibri fő épületében látható, ahol a színészek a nézőkkel osztoznak a színpadon, így a babák és kísérőik a színpaddal egybeolvadó nézőtérről nézhetik a darabot. A picik kedvükre járkálhatnak a műsor alatt, de nem teszik, hiszen 0-3 éves korig, minden babát, még a legnyughatatlanabb rosszcsontokat is teljesen leköti a színpadon feltáruló mesevilág.baba_mama_program baba_program babás_program  baba_színház családi_program gyermekház gyermek_színház színház

A darabot előadó három színész évszakonként más-más jelmezbe bújik, más-más állatnak, kedves figurának öltözve.
A darab főhőse egy kislány, Ő vezeti végig az apró nézőket az évszakokon. A kislány minden évszakban más barátokra lel, a már egészen picik által is felismert és kedvelt alakokkal találkozik, így például tavasszal egy virág és egy méhecske, nyáron egy kacsa és egy katica bogár, ősszel egy maci és egy pöttyös gomba, télen pedig egy nyuszi és egy hóember a társai, de a darab végén angyalokkal is találkozhatunk.

A díszlet kedves, színes, cuki baba világ, a zene szuper, igazi baba zene, melyre a színészek kedves, látványos, egyszerű mozdulatsorokból álló táncokat adnak elő.

A darab végén a babák játszhatnak a díszlet elemeivel, a kis házzal, a virágokkal és a kellékekkel is, így Zoé jót labdázott a nagy strandlabdával, ráztuk a csengettyűt, meglocsolta a nagy kannával a plüss virágokat a fő sláger pedig a házikó ablakának nyitogatása volt.

Nagyon tetszett Zoénak ez a darab, közben végig kommentáltuk a látottakat, élvezte, hogy minden állatot, szereplőt felismert, a hóembert kivéve, mert az még ugye csak mostanában kezd aktuális beszédtéma lenni nálunk:) A játék idő lejárta után, alig tudtam lekönyörögni a színpadról, a végén, a többi baba távozása után már csak egyedül bolyongott a díszletek között.

Annyira klassz volt ez a darab, hogy ha lesz rá alkalmunk, lehet, hogy még egyszer megnézzük!

baba_mama_program baba_program babás_program  baba_színház családi_program gyermekház gyermek_színház színház

3 komment

Címkék: színház családi program baba mama program baba program gyermekház baba színház gyermek színház babás program


A bejegyzés trackback címe:

https://babamoka.blog.hu/api/trackback/id/tr482451672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lirike 2010.12.01. 17:45:03

Szia!

Látom, hogy elvileg 0-3 éves korig ajánlják a csecsemőszínházat, de gondolom fél éves kor előtt nem nagyon köti le a babákat a dolog. Amikor ti ott voltatok, láttál egész pici babákat is?
Köszi!
Lirike

Babamóka 2010.12.01. 17:57:09

Szia Lirike,
igen, voltak egészen picik is. Szerintem a zene, a színek, a színpadon látott mozgás, kedves arcok, az egészen picik érdeklődését is felkelthetik. Volt olyan kisbaba is, aki megijedt amikor elkezdődött a darab és keservesen sírni kezdett, ilyenkor messzebbről, a székekről is lehet nézni a darabot, ahol már biztonságban érezhetik magukat a kis félősek is.
Amúgy a Toda című darab inkább való egy kis hat hónaposnak, ott több apró baba volt kenguruban vagy anyukájuk kezében, volt aki végig aludta az egészet, de olyat is láttam, aki mozdulatlanul nézte:) Szerintem próbáljátok meg! Olyan nehéz rá jegyet kapni, hogy az is lehet, hogy ha ma megpróbálsz jegyet szerezni, a babád már 8-9 hónapos lesz, mire a színházba eljuttok, úgyhogy ne késlekedj:)
süti beállítások módosítása