Babamóka

Ez itt a baba és baba-mama programok, babás foglalkozások, játékok és élmények blogja. Itt ötleteket találsz, hogy hogyan tedd vidámabbá, élvezetesebbé babád/babáid első éveit, milyen változatos programokkal tarkíthatod mindennapjaitokat. Ha érdekel, hogyan és hol lehet tartalmasan eltölteni az időt a babáddal, kisgyermekeddel, tarts velem, osszuk meg tapasztalatainkat, hogy még mozgalmasabban, hasznosabban, színesebben teljenek babás napjaink!

Ajánlj Te is programot!

Ha tudsz egy jó programot, ahol jót mókázhatnak a babák, vagy voltál valamilyen babás foglalkozáson, amit másoknak is ajánlanál, légyszi írd meg nekünk az info@babamoka.com email címre!

Kreatív Blogger Díj

kép címe
Banner k�d:

Klikk a nózimra és csatlakozz a Babamókához!

Friss topikok

  • manianyu: @Molnár Diána: köszi, már annyira javult a helyzet, hogy a "lóg a lába lóga"-t meghallgatja. Nem i... (2011.02.19. 11:08) Ringató
  • Babamóka: @manianyu: Örülök, hogy adhattam egy jó ötletet:) Jó firkálást Nektek! (2011.02.17. 06:24) Mivel rajzoljon a baba?
  • Babamóka: @manianyu: Juj, a Te lányod tehát műti is a csigákat:)) Szerencsére Zoé a csiga boncolásig nem jut... (2011.01.03. 08:45) Csiga-biga móka
  • "Tündérkezek": "Mikor megszülettem, már volt két fogam, szóval boszi vagyok:) " ....nem boszi az, hanem táltos :)... (2010.12.25. 09:15) Kreatív Blogger Díj
  • "Tündérkezek": ..Ide öröm bejönni! :) ...már hosszú ideje nem jártam itt a kicsi TündérKeresztlányom blogjában, é... (2010.12.25. 09:14) Milyen a jó karácsonyi ajándék gyermekünknek?

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

2011.01.15. 18:52 Babamóka

Cili zenebölcsije

A Ringató és a Manó Muzsika után nemrég kipróbáltunk egy harmadik zenés foglalkozást is, Cili Zenebölcsijét.
Cili Zenebölcsije, a Ringatóhoz hasonlóan már számos helyszínen megtalálható. Mi az Állatkerti Játszóházban tartott foglalkozáson vettünk részt, hiszen így a mondókázás, dalolás előtt és után (na meg kicsit közben is), a játszóház örömeit is élvezhette Zozóka.

A babáknak tartott foglalkozások hangulata, minősége nagyrészt az azt tartó személyiségén múlik. Na persze az sem mindegy, hogy az illető mit csinál, mivel szórakoztatja a babákat, de a sok hasonló jellegű, minőségi babás foglalkozás közül a helyszín és otthonunk távolságán kívül, főként az alapján választunk, hogy a foglalkozás vezető személyisége mennyire szimpatikus nekünk és babánknak, hogy milyen a légkör, a hangulat.

Nem tudom, hogy az Állatkerti játszó barátságos, otthonos, vidám hangulata miatt, vagy Cili néni hatása volt-e, de mi Zoéval nagyon jól éreztük magunkat!

babás_foglalkozás babás_program baba_mama_program baba_program r:babás_foglalkozások r:baba_mama_program_ajánló r:dalok_mondókák_babáknak

A foglalkozás egy köszöntő dalocskával kezdődött, mellyel a név és születésnaposokat köszöntötték a többiek.
Ezután Cili különböző dallamokat furulyázott és ki kellett találni, hogy melyik dalok dallamai azok.
A furulyázást játék követte, a három részre szedett furulyát lehetett összeszerelni a vállalkozó kedvű apróságoknak. Egy gyakorlott zenebölcsis másfél év körüli kisfickó minden gond nélkül össze is szerelte a furulyát kétszer egymás után, majd folytattuk a dalolást.
Nem sokáig ültünk egy helyben, a legtöbb dalhoz mozogni kellett babának és mamának egyaránt. Hol körbe jártunk, hol hintáztattunk, hol pedig táncoltunk, szóval jó kis mozgalmas 20 perc volt ami énekléssel telt.
A foglalkozás végén egy nagy ládát szokott a gyerekek közé tenni Cili, de most néhány héten át rajzoltató mondókákat tanít, így három nagy papírt terített a földre, zsírkrétákat kapott minden gyerkőc és kezdődhetett a móka! A picik rajzoltak, firkáltak, ahogy csak tudtak, az anyukák pedig igyekeztek megtanulni a Cili által bemutatott rajzoltató mondókákat. Cica és nyuszi rajzoltató mondókákat is tanultunk, próbáljátok ki Ti is!

A cicát így rajzoltuk:


Kerekítek kereket,

alája meg még egyet.
Tetejébe két egyest,
alája egy farkinca,

készen van a kiscica.

A nyuszit pedig így:

Rajzolok egy kerekecskét,
gömbölyűre, mint a zsemlét,
kerekecskén kis gombocska,

akárcsak egy baba volna,

gombocskának két nagy füle,

vajon mi néz ki belüle?

Bajuszkája, farkincája,

kerekecske, gombocska,

itt csücsül a nyulacska.
 


Ó, és leírom nektek a szövegét annak a dalnak, ami Zoénak a legjobban tetszett, amire nagyon jót bulizott, tornázott. Ez a dal, a Lepkefitness!

Szabó Era: Lepkefitness 

Egy-két, egy-két tornáznak a lepkék. (ennél a sornál kezünket hajlítottuk, nyújtottuk)
Öt-hat, öt-hat potrohokat ringass. (itt jobbra, balra dőltünk)
Szállni, szállni szárnyakat riszálni. (kezünkkel csapkodtunk, szálltunk)
Hat-hét, hat-hét s legyőzzük a medvét. (bokszoltunk a levegőbe)
 
Cili Zenebölcsijét az alábbi helyszíneken és időpontokban próbálhatjátok ki:
 
Kedd:
9.30 és 10.15 - Dunakeszi József Attila Művelődési Ház - Állomás sétány 17.


Szerda
:
9.30 - Gödi József Attila Művelődési Ház - Pesti út 72.

Csütörtök:
9.30 -   Újpesti Gyermek- és Ifjúsági Ház - Bp. IV. István út 17-19.

11.00 - Állatkert Játszóház - Bp. Állatkerti krt. 6-12. (játszóházi díjszabás)

Péntek:
9.30 -   Angyalföldi Gyermek- és Ifjúsági Ház - Bp. XIII. Dagály u. 15/a

11.15 - Csiperke Családi Napközi és Játszóház - Érd, Ács u. 31.

A részvételi díj 700 Ft-ba kerül egy babával, vagy családi jegy is váltható 1000 Ft-ért.
Ahol mi voltunk, az Állatkerti Játszóházban pedig a játszóházi belépőt kell megfizetni, a Zenebölcsin való részvételért külön már nem kell fizetni.

babás_foglalkozás babás_program baba_mama_program baba_program r:babás_foglalkozások r:baba_mama_program_ajánló r:dalok_mondókák_babáknak

Szólj hozzá!

Címkék: baba mama program baba program babás program babás foglalkozás


A bejegyzés trackback címe:

https://babamoka.blog.hu/api/trackback/id/tr212584934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása