Babamóka

Ez itt a baba és baba-mama programok, babás foglalkozások, játékok és élmények blogja. Itt ötleteket találsz, hogy hogyan tedd vidámabbá, élvezetesebbé babád/babáid első éveit, milyen változatos programokkal tarkíthatod mindennapjaitokat. Ha érdekel, hogyan és hol lehet tartalmasan eltölteni az időt a babáddal, kisgyermekeddel, tarts velem, osszuk meg tapasztalatainkat, hogy még mozgalmasabban, hasznosabban, színesebben teljenek babás napjaink!

Ajánlj Te is programot!

Ha tudsz egy jó programot, ahol jót mókázhatnak a babák, vagy voltál valamilyen babás foglalkozáson, amit másoknak is ajánlanál, légyszi írd meg nekünk az info@babamoka.com email címre!

Kreatív Blogger Díj

kép címe
Banner k�d:

Klikk a nózimra és csatlakozz a Babamókához!

Friss topikok

  • manianyu: @Molnár Diána: köszi, már annyira javult a helyzet, hogy a "lóg a lába lóga"-t meghallgatja. Nem i... (2011.02.19. 11:08) Ringató
  • Babamóka: @manianyu: Örülök, hogy adhattam egy jó ötletet:) Jó firkálást Nektek! (2011.02.17. 06:24) Mivel rajzoljon a baba?
  • Babamóka: @manianyu: Juj, a Te lányod tehát műti is a csigákat:)) Szerencsére Zoé a csiga boncolásig nem jut... (2011.01.03. 08:45) Csiga-biga móka
  • "Tündérkezek": "Mikor megszülettem, már volt két fogam, szóval boszi vagyok:) " ....nem boszi az, hanem táltos :)... (2010.12.25. 09:15) Kreatív Blogger Díj
  • "Tündérkezek": ..Ide öröm bejönni! :) ...már hosszú ideje nem jártam itt a kicsi TündérKeresztlányom blogjában, é... (2010.12.25. 09:14) Milyen a jó karácsonyi ajándék gyermekünknek?

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

2010.09.17. 08:32 Babamóka

Sóhomokozás, a gyógyító móka

„Itt van az ősz, itt van újra” és az ősszel együtt itt van a babák orrfolyásának, náthájának ideje, elővehetjük újra a fránya orrszívót, a zsepiket, orrcseppeket, szirupokat, stb.
Körülöttünk minden kis manó szipog, köhög, tüsszög és Zoé sem maradt ki a sorból, múlt hét óta a porszívó újra szoba díszé lépett elő nálunk, hiszen annyit szívjuk az orrát, hogy már inkább el sem rakom.
Régebben is hallottam már a mostanában oly divatos sókamrákról, sószobákról, sóbarlangokról és sókuckókról, de eszembe nem jutott volna elmenni. Mióta azonban anyuka lettem, sokkal jobban odafigyelek az egészséggel és egészségmegőrzéssel kapcsolatos természetes gyógymódokra és kimondottan keresem is azokat. Így keltette fel a figyelmemet a sóval való gyógyulás illetve betegség megelőzés lehetősége.
Szerencsére komolyabb betegsége nincs és még nem is volt Zoénak, mi csak egy egyszerű náthával mentünk el első alkalommal egy közeli sókuckóba. Összesen három alkalommal sókuckóztunk, nem igazán tudtam leszűrni, hogy hatott-e vagy nem, mert nem volt szerencsére nagy baja Zozónak, így lehet egyébként sem lett volna hosszú a betegsége. Aztán jött a nyár és mivel az allergiával szerencsére nincs gondunk, a sóbarlang téma feledésbe merült...
Most, hogy ismét beköszöntött a nátha szezon, aktuális lett újra a sóbarlang látogatás, jobban utána olvastam, hogy mit is várhatunk a sótól, mint gyógyító ásványtól:

 

- Megtudtam, hogy a só serkenti az immunrendszerünk működését, így segíti annak erősödését például bölcsi, ovi, kezdése előtt, antibiotikum szedése után.

- Jótékony hatású asztma, krupp, szénanátha, légcsőhurut, hörghurut, arcüreggyulladás, orrmellék-gyulladás, fülgyulladás, hangszálgyulladás alatt és után.

- Az összes felső- és alsó légúti gyulladásos betegség esetén enyhíti a tüneteket.

- Segíthet bőrproblémákon, például az ekcémán, pikkelysömörön,
- Gyógyítja az allergiás betegségekben szenvedőket,

- Segít az idegrendszeri problémákon.

- Ajánlják továbbá dohányosoknak, mert segíti a leszokást, lassítja az öregedési folyamatokat, jó reumatikus fájdalmakra, alvási zavarokra, az emésztőrendszerre és a lelki egészségünkre is jótékonyan hat, alkalmazható a stressz, kimerültség csökkentésére, stb.

A picikre különösen hatásos a só terápia, mert az ő szerveztük jobban reagál a természetes gyógymódokra, mint a felnőtt embereké.

 

A szakirodalom szerint tehát rengeteg áldásos hatása van a sónak, a sóbarlangoknak, a babáink szempontjából azonban még egy dolog, ami miatt sóbarlangba járni jó, ez pedig a sóhomokozó!sóhomokozó baba_program baba_mama_program

Hála a sóbarlangok sóhomokozóinak, a kis lurkóknak télen sem kell lemondaniuk egyik kedvenc időtöltésükről, a homokozásról, hiszen a legtöbb sóbarlangban a manókra is gondoltak és a padlóra szórt vastag sógranulátum réteggel és játékokkal jól felszerelve várjak a kis náthásokat.

A sóbarlangban tehát a picik nem csak gyógyulnak, ahogy magukba szívják a tiszta, száraz, gyógyító sós levegőt, hanem közben jól szórakoznak, mintha csak egy fedett játszótéren, játszóházban lennének. Legtöbbször még játszópajtás is akad, így még gyorsabban repül a sószobában eltöltendő idő.

A sóbarlangban nem csak Zoé szokta magát jól érezni, hanem én is, mert kiváló találkozó helyszín is babás barátnőimmel, így még a babák lelkesen főznek a sóhomokozóban, mi jót beszélgetünk a kényelmes nyugágyakban elnyúlva, közben persze kóstolgatjuk babáink szuper főztjét vagy pár pillanatig relaxálni próbálunk a kellemes zene és fények segítségével.

Tehát a sóbarlangban nem csak egészségesebbek leszünk, nem csak a náthánk csökken és az immunrendszerünk készül fel a télre, de a törpék is nagyon jól szórakoznak, a mi lelkünknek pedig igazi feltöltődés egy ilyen hangulatos, harmonikus helyen eltölteni egy-egy órát.

 

Szólj hozzá!

Címkék: baba mama program babás program


A bejegyzés trackback címe:

https://babamoka.blog.hu/api/trackback/id/tr32302018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása